Omul de ştiinţă chinez care susţine că anul trecut a modificat genetic doi copii se află în arest la domiciliu şi riscă pedeapsa capitală.
He Jiankui ar putea fi acuzat de mită şi corupţie, infracţiuni care în China sunt pedepsite cu moartea.    „China execută mai mulţi oameni decât oricare altă ţară din lume. De cele mai multe ori, suspecţii nu au acces la avocaţi în timpul etapelor-cheie ale procesului, iar tortura este folosită frecvent pentru a extrage confesiuni forţate. În cazurile extrem de politizate, procesul este adesea un simplu spectacol cu ​​rezultatul deja hotărât“, a declarat William Nee, cercetător chinez la Amnesty International.    Colegi ai doctorului au vorbit despre pedeapsa severă pe care geneticianul o riscă după ce ar fi pus în pericol vieţile copiilor. Profesorul Robin Lovell-Badge, expert în genetică la Institutul Francis Crick din Londra, a spus într-o conferinţă că „există ceva oameni executaţi pentru corupţie“.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/international/asia/scandalul-bebelusilor-modificati-genetic-cercetatorul-chinez-putea-executat-1_5c36f83cdf52022f7570c9c0/index.html