In general, tinerii sunt tot mai puţin religioși decât bătrânii și este tot mai puţin probabil ca persoanele cu vârsta sub 40 de ani să se identifice cu o religie, să creadă în Dumnezeu sau să se angajeze într-o varietate de practici religioase.

O analiză globală realizată de Centrul de Cercetare Pew a arătat că singurele ţări unde persoanele sub vârsta de 40 de ani sunt mai religioase decât cei de vârsta a treia sunt Ghana și Georgia.

Angajamentul religios diferă de la o ţară la alta când se are în vedere diferenţa de vârstă și suferă transformări în diferite contexte sociale și economice atât în economiile industriale avansate, cât și în cele în curs de dezvoltare. Aceasta se poate remarca atât în societăţile creștine cât și în cele musulmane, atât în cele extrem de religioase, cât și în cele seculare. De exemplu, religiozitatea este în declin în rândul populaţiei sub 40 de ani nu numai în ţările seculare și bogate, cum ar fi Elveţia și Japonia, dar și în ţări în curs de dezvoltare, cum ar fi Nigeria și Iran.

https://semneletimpului.ro/religie/crestinism/tarile-unde-tinerii-sunt-mai-religiosi-decat-batranii.html